"El profesor mediocre dice. El buen profesor explica. El profesor
superior demuestra. El gran profesor inspira."


jueves, 26 de noviembre de 2009

Conferència: "FER DE MESTRE"


Eulàlia Bosch.


El passat dilluns 16 de Novembre l'Eulàlia Bosch va realitzar una conferència sobre "Fer de mestre", la conferència va ser molt interessant, l'Eulàlia va dir coses que mai haguèssin pensat.


Sota el meu punt de vista, crec que el fet que més hem de destacar de la conferència és la curiositat del nens.
La curiositat dels nens és una part del seu creixement que hem de tenir molt en compte i moltes vegades no el valorem suficientment. Els nens volen saber-ho tot, per això ho pregunten tot.
Segons l’Eulàlia el nen és l’estranger més gran que pot haver-hi arreu del món i crec que té tota la raó. Els nens al néixer s’han d’adaptar a un món que no coneixen de res, a un món on tot és nou per ells i del qual han de descobrir un munt de coses durant tota una vida.
Les paraules de l’Eulàlia van ser: “els nens són la curiositat en persona, i els mestres hem d’alimentar aquesta curiositat però no podem ser la resposta perquè ningú pot ser la resposta d’aquesta curiositat.”
Realment el mestre ha d’ajudar a que el nen desenvolupi aquesta curiositat, que per ell sol sigui capaç de conèixer gràcies amb l’empenta que els mestres com a tals educadors els hi donen.
Per a mi, quan els nens comencen a desenvolupar aquesta curiositat per tot és una de les etapes més boniques de la infantesa i el interès que mostren per aprendre és el interès més gran que podran mostrar al llarg de tota la seva vida, només cal observar a un nen quan li expliques alguna cosa de la qual té molta curiositat.
En definitiva i concloent, els nens sense la curiositat no serien nens, i crec que ells són els que han de descobrir per si sols el nou món que els envoltarà amb l’ajuda dels seus educadors, metres i pares.

No hay comentarios:

Publicar un comentario