jueves, 26 de noviembre de 2009
Conferència: "FER DE MESTRE"
Eulàlia Bosch.
El passat dilluns 16 de Novembre l'Eulàlia Bosch va realitzar una conferència sobre "Fer de mestre", la conferència va ser molt interessant, l'Eulàlia va dir coses que mai haguèssin pensat.
Sota el meu punt de vista, crec que el fet que més hem de destacar de la conferència és la curiositat del nens.
La curiositat dels nens és una part del seu creixement que hem de tenir molt en compte i moltes vegades no el valorem suficientment. Els nens volen saber-ho tot, per això ho pregunten tot.
Segons l’Eulàlia el nen és l’estranger més gran que pot haver-hi arreu del món i crec que té tota la raó. Els nens al néixer s’han d’adaptar a un món que no coneixen de res, a un món on tot és nou per ells i del qual han de descobrir un munt de coses durant tota una vida.
Les paraules de l’Eulàlia van ser: “els nens són la curiositat en persona, i els mestres hem d’alimentar aquesta curiositat però no podem ser la resposta perquè ningú pot ser la resposta d’aquesta curiositat.”
Realment el mestre ha d’ajudar a que el nen desenvolupi aquesta curiositat, que per ell sol sigui capaç de conèixer gràcies amb l’empenta que els mestres com a tals educadors els hi donen.
Per a mi, quan els nens comencen a desenvolupar aquesta curiositat per tot és una de les etapes més boniques de la infantesa i el interès que mostren per aprendre és el interès més gran que podran mostrar al llarg de tota la seva vida, només cal observar a un nen quan li expliques alguna cosa de la qual té molta curiositat.
En definitiva i concloent, els nens sense la curiositat no serien nens, i crec que ells són els que han de descobrir per si sols el nou món que els envoltarà amb l’ajuda dels seus educadors, metres i pares.
Visita a l'escola Sol-Ixent
La meva escola va ser l'escola Sol-Ixent de Mataró.
A les 9 del matí va començar la meva experiència a la classe de 3r de Primària. Vaig estar durant tot el matí amb ells perquè el meu tutor que era professor d'educació física només tenia classe per les tardes, per això vaig anar a observar algunes classes.
La classe de 3r tenia molta diversitat, hi havia 3 nens marroquins, els quals seguien bé el ritme de la classe tot i que els hi costava una mica llegir encara. També hi havia una nena sud-americana que no havia estat escolaritzada abans, i per això tenia un nivell d'una nena de 1r de primària i feia feines apart de tota la classe però ella permaneixia a l'aula sempre.
Per altre banda també trovabem un nen que tenia un cert grau d'autisme però era molt intel·ligent, tots els seus exàmens eren excel·lents, aquest nen tenia un cuidador que estaba amb ell dins de l'aula i l'ajudava a l'hora de fer classe.
Després d'estar tot el matí en aquesta classe a la tarda tot va canviar, ara si que tocava fer classe d'educació física.
Primer fan fer classe els nens de 1r de primària, no paraven de còrrer, saltar, cridar,... es notava que aquella era la seva matèria preferida. Els nens s'ho passaven realment bé i tota la classe va ser de jocs, fins els últims 5 minuts, on els nens es van començar a ballar quan la professora els hi va posar la cançp del bugui-bugui. La professora em va explicar que aquesta cançó els hi ensenyava perquè d'aquesta manera aprenien les parts del cos d'una manera divertida i ràpida.
Per acabar, vam continuar fent gimnàstica pero ara amb els nens de 2n de primària que eres igual de trastos que els anteriors. Doncs igual que els altres, no paraven de còrrer com boigos i mai es cansaven, també van estar fent jocs durant tota la classe i tots els nens estaven contentíssims!
El dia de pràctiques va ser fantàstic, em vaig adonar que aquesta és la feina que vull i que estic segura de que el que estic estudiant és el que m'agrada.
Competències digitals específiques del metre en relació a la tecnologia
NORMES ISTE.
*Experièncias de l'aprenentatge i evaluacions pròpies de la era digital:
Segons el que ens diuen aquestes normes en aquest apartat, els docents disenyen, deseonvolupen i evaluen experiències d'aprenentatge autèntic i valoracions, que incorporen eines i recursos contemporanis per optimitzar l'aprenentatge els contiguts de manera contextualitzada, i per desenvolupar el coneixement, les habilitats i les actituds identidicats en els Estàndars pels Estudiants. Els docents:
- Disenyen o adapten experiències d'aprenentatge pertinents que incorporen eines i recursos digitals per promoure l'aprenentatge i la creativitat dels estudiants.
- Desenvolupen ambients d'aprenentatge enriquits per TIC que permeten a tots els estudiants satisfer la seva curiositat invididual i convertir-se en participants actius en la fixació dels seus propis objectius d'aprenentatge, en l'administració d'aquell aprenentatge i en l'evaluació dels seu progrès.
- Personalitzen i adapten les activitats d'aprenentatge per atendre els diferents estils d'aprenentatge dels estudiants, les seves estratègies de treball i les seves habilitats en l'utilització d'eines i recursos digitals.
- Aporten als estudians evaluacions formatives i sumatives, múltiples i variades, alineades amb estàndars del contingut de les assignatures i estàndars de TIC, i utilitzen l'informació resultant per retroalimentar l'aprenentatge i l'ensenyament.
Aquest és un fragment del que ens diu, però està traduit al català. Els docents ha de saber manipular l'informació perquè pugui ser eficient pels alumnes, pero això han d'adaptar aquests continguts a unes estratègies per tal de que els alumnes puguin conèixer aquestes habilitats i actituds per tal de poder-se formar adequadament.
martes, 24 de noviembre de 2009
Vídeo amb Audacity i Movie Maker
A la classe fe Gestió i TIC vem fer un vídeo mitjaçant el programa audacity i el programa movie maker. Primer vem grabar un poema mitjançat l'audacity i l'hi vem posar una cançó de fons perquè se sentis mentre recitavem el poema.
A continuació, vem afegir tot això que haviem fet al programa movie maker i vem afegir-hi fotografies per complementar la veu i la música i així realitzar un vídeo. A més a més, vem escriure la lletra del peoma per tal de poder seguir-lo mentre l'escoltem.
Crec que el Movie Maker és un programa molt útil ja que et proporciona una gran ajuda i ademés és molt fàcil d'utilitzar un cop el coneixes, per ami és un del programes que més utilitzo i que penso que em serà més útil pero algunas treballs, exposicions, etc.
L'apendicitis.
El Cibernàrium.
La conferència va començar amb un qüestionari sobre els programes que coneixiem i els que no per veure els nivells informàtics de la gent que hi erem allà, tot seguit van començar a explicar en què consistia el cibernàrium, per a que servia i com s'utilitzava.
Van dir una frase que em va semblar molt interesant:"Cada escuela tiene su tecnologia y cada tecnologia implica un modelo de aprendizaje"
La trobo molt interessant, ja que penso que té molta raó.
En reflexió sobre aquesta conferència per a experiència pròpia realment vam aprendre coses que no sabiem, ja que jo pensava que aquest tipus d'activitats no eres gratuïtes i si que ho són.
Per altre banda, tampoc crec que hem sigui molt útils actualment tot el que vaig sentir però mai s'ha de rebutjar una informació nova i més quan potser en algun moment et pot servir d'ajuda ja que mai se sap com serà el teu futur.
Laura.
Descripció d'un company o companya.
Per altra banda, també he d'afegir que va ser a una de les primeres persones que vaig conèixer i per això vaig decidir fer la descripció sobre ella.
La meva reflexió sobre aquesta activitat és que crec que va ser molt beneficiosa per tothom ja que tots ens vem apropar més i ens vem conèixer una miqueta més i també va servir per començar a trencar el gel de totes les exposicions que ens tocaran fer, va ser un exercici molt satisfactori.
Laura.