"El profesor mediocre dice. El buen profesor explica. El profesor
superior demuestra. El gran profesor inspira."


viernes, 11 de diciembre de 2009

Les 4 habilitats lingüístiques.

Parlar, llegir, escriure i escoltar són les quatre habilitats que un usuari de qualsevol llengua ha de dominar per poder-se comunicar amb una eficàcia en totes les situacions possibles.

Si dividim el codi per emisor i receptor, podrem otorgar a l'emisor les habilitats de parlar i escriure i al receptor les de llegir i escoltar. En canvi, si dividim el codi per oral o escrit, podem otorgar el parlar i escoltar al codi oral i el llegir i escriure al codi escrit.

Llegir= és el procès a través del qual es comprén en un text escrit.
Escriure= és el procès mitjançant el qual es produeix un text significatiu.
Parlar= és expressar el nostre pensament mitjançant el llenguatge articulat de forma coherent, clara i amb correcció i adeqüació a la situació comunicativa.
Escoltar= és comprendre un missatge a partir d'engegar tot un procès cognitiu de construcció del significat i d'interpretació d'un missatge pronunciat oralment.



Valoració:

Tothom coneixem aquestes quatre paraules: llegir, escriure, parlar i escoltar. Però és curiòs, si et pares a pensar ben bé el seu significat penso que ningú en seria capaç d'extreure una definició del tot acertada.
Per uns el parlar serà d'una manera que per uns altres. Per uns el escriure serà d'una manera que per uns altres, però tots sabem que volen dir aquestes paraules.
Sense dir una definició totalment correcte sabem el que volen dir, i no ens fa falta aquesta definició ja que aquestes quatre simples paraules són les que apliquem al dia a dia i per això sabem tan perfectament el seu significat dins nostre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario